istanbul
3

3wow! Стамбул Анкара

Каппадокія

+ фестиваль тюльпанів

Вилітаємо з Києва, Львова,
Харкова, Одеси, Херсона, Запоріжжя

istanbul

istanbul
2 парки з тюльпанами вже у вартості: ПАРК ЕМІРГАН та ГЮЛЬХАНЕ

Дати туру:

31.03, 07.04, 14.04, 21.04, 28.04, 05.05

Вильоти можливі з міст:

Київ, Львів, Харків, Одеса, Херсон, Запоріжжя

Програма СУПЕР туру:
День 1 Виліт з України
Виліт із Києва, Харкова, Одеси, Херсона, Львова, Запоріжжя;
Приліт до Стамбула;
Зустріч та трансфер до готелю.
Розміщення. Відпочинок. Вільний час.
День 2 Стамбул ЧЕКАЄ!
Сніданок Ексурсія "Старий Стамбул!". (Вже у вартості туру) Екскурсія починається з так званої історичної частини півострова Султанахмет, там де розташований Константинополь і також знаходяться Візантійські та Османські пам'ятки, які збереглися до наших часів. Під час пішохідної екскурсії серед усіх інших визначних пам'яток побачимо одну з найголовніших Площа Іподром і багато цікавих об'єктів: Єгипетський обеліск, Змієподібна колона, Обеліск Костянтина, Німецьке джерело, Ажурна вежа, Arasta Bazaar (знаменитий ринок – музей мозаїки). площі Стамбула. Її називають також «Султанахмет», «Ахмедіє» та «Ат Мейдани». Причому Султанахмет – великий район, до складу якого входить власне площа. Сьогодні вона, закладена майже 2000 років тому, є справжньою туристичною Меккою, куди прагне потрапити кожен гість Туреччини. Гуляти Ахмедієм можна з світанку до заходу сонця, і щодня дізнаватися щось нове. Якщо Ви не бачили площу Султанахмет, значить, не були у Стамбулі. Далі ми побачимо мечеть Султанахмет (Блакитна мечеть) один з найпрекрасніших по красі та величі пам'яток архітектури Стамбула. Наказав звести цей справжній витвір мистецтва молодий правитель османів – Султан Ахмет. Пізніше вже жителі європейських держав дали релігійній святині інше найменування – Блакитна мечеть, яка міцно закріпилася за нею і сьогодні перебуває у всіх на слуху навіть більше, ніж оригінальна назва.
Час для обіду в одному з цікавих ресторанів з турецькою кухнею (оплата за меню) Galata Altın Balık Restaurant Buhara 93 Restaurant https://buhararestaurant.com/ Grupsaray Restaurant Konak Restaurant * - Вам не обов'язково обідати в цих ресторанах, просто ми підібрали найдешевші та атмосферні місця, щоб Ви змогли відчути місцеве життя.
після обіду початок другої екскурсії: Ексурсія "Серце Стамбула!". (Вже у вартості туру) Ви побачите мечеть Св. Софії - найбільший пам'ятник візантійської архітектури в Стамбулі, побудований в VI столітті за наказом імператора Юстиніана і майже тисячу років залишався найбільшим храмом християнського світу. Після взяття Константинополя армією османського султана Мехмеда II в 1453 році і до утворення світської турецької держави використовувався як мечеть і ось, через 86 років, повернулася до колишнього статусу мечеті.
Лазні Роксолани (зовні)-будівля має два куполи, поміщені між храмом Святої Софії та Блакитною мечеттю, вона ніби уособлює об'єднання двох релігій, дружбу народів та любов людини до людини. Мімар Сінан (Mimar Sinan) побудував ці лазні в 1556 там, де раніше розташовувалися візантійські терми, а назву вони отримали на честь красуні дружини Сулеймана Чудового.
Тюльпанна екскурсія " Парк Гюльхане "(екскурсія вже у вартості туру)
Парк Гюльхане (Gulhane Park) був частиною Королівського саду палацу Топкапи. Тут вирощували прекрасні троянди, адже турецькою «gulhane» означає дворик з трояндами. Парком Гюльхане та його красою у Стамбулі справедливо пишаються. Він ні в чому не поступається іменитим природним паркам і садам в інших містах Європи. Будинок Роз славиться аж ніяк не тільки пишною рослинністю, квітами та віковими деревами. Він представляє особливий інтерес і для любителів старовинних пам'яток. Досить сказати, що найстаріший архітектурний пам'ятник Стамбула зберігається саме в Гюльхані - Готська колона. Ще один з пам'ятників парку - павільйон Чинілі, нині в ньому розташований музей кераміки. Справа в тому, що біля самого моря збудований оглядовий майданчик,

Повернення до готелю. Вільний час
Додатково у цей день можна відвідати (за бажанням):
Акваріум – Стамбул!
сплачується додатково за бажанням вартість 25 євро
«Акваріум» (тур. Istanbul Akvaryum – Істанбул Акваріум) – великий океанаріум у Стамбулі. Був відкритий у квітні 2011 року та є членом Всесвітньої асоціації зоопарків та акваріумів. Розташований у районі Флор'я,
Вечірній тур «Турецька ніч на Босфорі»
оплачується додатково за бажанням вартість 40 євро (алк. напої безлім)
Унікальна можливість провести час на борту прогулянкового судна, насолоджуючись чарівним сяйвом вогнів набережної та дивовижними шедеврами турецької архітектури. Прогулянка буде незабутньою! З борту корабля Ви побачите найяскравіші пам'ятки Стамбула, серед яких чудові палаци, старовинні фортеці, розкішні особняки, міст Султана Фатіха та багато іншого. Екскурсія пройде в атмосфері свята та затишку. Під час прогулянки Ви зможете повечеряти дуже смачними турецькими стравами, а також почастуватися чаєм, кавою та алкогольними напоями (за бажанням). А ще – подивитися на справжній танець живота – це чудове видовище! Магічна, приголомшлива ніч на Босфорі чекає на Вас – приєднуйтесь!
День 3 Прощай Стамбул, Привіт Анкара!
Сніданок, відправлення в Анкару ;
13.00 – Початок екскурсії "Знайомство з Анкарою" (вже у вартості туру). Починається вона із зовнішнього огляду парламенту — Великих національних зборів. Наступним об'єктом екскурсії стане головна визначна пам'ятка і міста, і всієї країни – Мавзолей Ататюрка – першого президента Туреччини. Після цього туристів чекає невелика прогулянка повз величезні мечеті, побудовані ще за часів Османської імперії, а також до урядового кварталу з боку Президентського палацу.
Після огляду комплексу туристам доведеться пересісти в автобус, щоб переміститися до Старої Анкари. З вікна пасажири помітять різкий контраст між двома частинами міста.

18.00 – Заселення в готель;
Вечеря – Шведський стіл (вже у вартості туру)
Вільний час.
istanbul
День 4 Це Каппадокія... як це може бути?
8.00 Сніданок у готелі; Звільнення номерів 9.00 Виїзд до Каппадокії.
Дорогою ми відвідаємо Озеро Туз, – , перше диво природи, яке зустріне вас, не доїжджаючи до “чарівної країни” Каппадокії. Білі солоні простори начебто запрошують вас зняти взуття та пройти босоніж у ці неземні місця. Озеро не підходить для плавання або навігації, але надає чудову можливість для прогулянок від краю до краю та фотографування. У воді Туза не здатні мешкати ніякі підводні жителі, але тут чудово розмножуються одноклітинні водорості виду дуналієла солоноводна. Коли солоність озера стає нижчою, водорості починають фарбуватись у рожевий колір. Що цікаво, саме тут також створені ідеальні умови для життя рожевих фламінго, величезна популяція яких гніздиться на березі. Іноді цих птахів на території настільки багато, що частина озера виглядає як суцільна рожева ділянка.
4 екскурсії вже у вартості туру:
istanbul
вже у вартості туру ( Dervent)
вже у вартості туру
istanbul
Долина Деврент, також відома як Долина Дервент, є однією з найпрекрасніших долин Каппадокії. Хоча вона ніколи не була заселена і не має властивих каппадокійської місцевості печерних храмів та гробниць, вона унікальна своїми формами. У створенні її химерних рельєфів брала участь сама природа, тисячоліттями майстерно руйнуючи та вивітрюючи поверхню скель.
Угрюп – символ Каппадокії!
вже у вартості туру
Ургюп - досить велике місто в Каппадокії, що прагне стати туристичним центром регіону, нарівні з Герем. У ньому багато готелів (зокрема і печерних), ресторанів, сувенірних лавок, магазинів, ринків. І, звичайно, цікавих пам'яток. Ургюп знаменитий своїми виноробнями – у долинах поряд із містом вирощують виноград, а у жовтні тут проводять Міжнародний фестиваль вина.
istanbul
istanbul
Долина Панжарлик та скельний монастир
вже у вартості туру
Краєвиди долини Панжарлик вражають колірними гамами, здається сама природа перевершила себе у фантазії. З хвилястими гребенями рожевих і виступами білих скель, схожих на безе, робить вигляд незабутнім, а це означає, що у вас залишаться чудові спогади як на ваших фотографіях, так і у вашій пам'яті! У долині розташовані три висічені в скелі церкви, які варто відвідати. Ми відвідаємо найважливішу з цих церков - церкву Панжарлик, монастирську церкву було побудовано першій половині 11 століття і розташована всередині групи скельних конусів. Плоска стеля церкви досі повністю покрита фресками, в яких переважають червоні та зелені кольори.
Учхісар – Крайня фортеця Каппадокії
вже у вартості туру
Цитадель підноситься над селом на кілька десятків метрів. Із західного боку вона постає у вигляді величезної циліндричної вежі, що підпирається скелястим відрогом, наче зрізаним скальпелем. Під будинками простягся стометровий тунель, прокладений у туфі гори ще за давніх часів. У разі облоги він повинен був служити для зв'язку фортеці із зовнішнім світом та забезпечувати постачання водою.
istanbul
istanbul
Відвідування магазину турецьких солодощів та фабрики шкіряних виробів.
вже у вартості туру
Туреччина продає багато чудового шкіряного одягу, включаючи речі із замші. Турецька кухня заснована на баранині та яловичині, а це означає, що залишається безліч м'яких шкур, з яких можна зробити вишуканий шкіряний одяг та аксесуари. Запрошуємо відвідати фабрику шкіряних виробів. Якщо ви збираєтеся привезти з Каппадокії місцеві продукти, краще купувати сухофрукти або пекмез. Є також чимало місцевих східних солодощів: наприклад, пастила та кёфтю купити їх зможете у магазині турецьких солодощів.

Повернення до готелю;
Вечеря, Шведський стіл (Вже у вартості туру);

Вільний час;
День 5 Заведіть будильник на 5, попросіть каву на ресепшені, подивіться, як прокидається Каппадокія!
05.30 "Каппадокійський світанок з висоти пташиного польоту" - за бажанням політ на повітряній кулі (Вартість: 80 € при бронюванні заздалегідь);
9.00 Сніданок у готелі; Початок екскурсійного дня (всі екскурсії у вартості туру).
4 екскурсії вже у вартості туру:
istanbul
Панорама Ортахісара
вже у вартості туру
Ортахісар – це невелике містечко за один кілометр на південь від траси Невшехір – Ургюп. Поряд із сільською площею височіє моноліт скелі, схожої на вежу, яка називається Сіврікайя. Вся скеля, наче бджолиний вулик, поцяткована ходами. Обвали, що відбувалися в скелі, подекуди оголили внутрішні скельні приміщення. Ортахісар (орта - середина, середня/ий) знаходиться посередині - між Центральною (Башхісар) і Крайньою (Учхісар) фортецями, тому так і названа. Містечко, характеризується цілою низкою мальовничих у своїй простоті будівель. Будинки переважно двоповерхові; на другий поверх піднімаються по зовнішніх сходах, які часто не мають парапету.
Стародавнє місто - Собесос!
вже у вартості туру
Собесос – це місто, що виник як припускають, у пізньоримські або ранньовізантійські часи (близько 300-350 рр.). Це давнину Каппадокії, т.к. місто було відкрито лише 2002 р. До цього про місто нічого невідомо. Розкопки та дослідження йдуть і сьогодні. Роботи проводить музей Невшехіра під керівництвом Халіса Йеніпінара, Мурата Гюльяза, Султан Тутара. У роботі бере участь ще 15 людей.
istanbul
istanbul
Долина Соганли зі скельними храмами
вже у вартості туру
Ще одна з долин Каппадокії, де збереглися церкви раннього християнства. Завдяки ізольованості долини Соганли у багатьох її церквах фрески збереглися досить непогано. Типове "обличчя", яким можна дізнатися долину Соганли - велика кількість білих входів у голуб'ятні.
Підземне місто Каймакли
вже у вартості туру
Підземних міст у Каппадокії багато - з давніх-давен ця область була перетином всіляких торгових шляхів, включаючи Великий шовковий шлях. Тому ховати нажите непосильною працею та ховатися самим місцевим жителям доводилося часто та практично від усіх. Каймакли складається з восьми рівнів, але не виключено, що їх набагато більше – підземні міста цікаві тим, що не досліджені до кінця. Мисливці за скарбами та мрійники впевнені, що неймовірні багатства заховані десь на найнижчих рівнях подібних міст. Поки що археологами розкопано лише п'ять рівнів. На першому - комори, церкви, стайні. На другому теж церква зі сповідальною. Третій рівень був гастрономічний – тут знаходилися виноробня та кухня.
istanbul
istanbul
Відвідування оглядового майданчика з видом на Долину Голубів. (Безкоштовно)
Долина голубів є, поза всяким сумнівом, одне з найпрекрасніших місць Каппадокії. Історія цього незвичайного місця почалася межі XIX-XX століть. Голуб'ятні тут почали створювати у вигляді гострої нестачі родючих ґрунтів, а голуби мимоволі видавали найкраще добриво, яке потрібне для успішного зростання виноградників. Долина голубів є скупченням скель, пересіченим численними тунелями, гніздами-віконцями для голубів, яких налічується там тисячі. Скелясті стіни долини повсюдно пофарбовані химерними малюнками у червоно-синій гамі, які були спеціально нанесені для залучення птахів за допомогою оригінального мінералу.
Винна Каппадокія – екскурсія з дегустацією
екскурсія та дегустація вже в ціні туру.
Турецькі винороби багато в чому переконані патріоти. Виражається це, в першу чергу, в сортах винограду, що культивуються. Багато напоїв із колекції вин мають нагороди престижних міжнародних конкурсів. Різноманітність грунтів та клімату дозволяє виробляти дуже якісне біле та червоне вино. В нашій екскурсії ви відвідаєте одну з найпопулярніших виноробень Каппадокії: Kocabag Winery (Учхісар), Turasan (Ургюп) або Винний будинок Mahzen Sarap Evi (Ургюп).
istanbul
istanbul
Майстерня та Магазин онікса в Каппадокії
вже у вартості туру
У Каппадокії камінням відведено особливе значення. Вони тут використовувалися для будівництва, поклоніння та прикраси. Особливо в області Хаджібекташ дуже багато оніксу різних кольорів: жовтий, рожевий, червоний, білий. На оніксі, застосовуючи різні техніки, роблять красиві візерунки, і цей камінь дуже популярний як прикраса чи аксесуар. У майстерні оніксу представлені не лише вироби із каміння. Є зал з різноманітними та дуже красивими ювелірними прикрасами із золота, срібла, дорогоцінного каміння, аметиста, агату, місячного каменю. Всі представлені зразки були зроблені турецькими майстрами-ювелірами.

Повернення до готелю;
Вечеря, Шведський стіл (Вже у вартості туру);

Вільний час;
День 6 Прощай Каппадокія, Привіт Стамбул!
сніданок, звільнення номерів; Виїзд до Стамбула; Прибуття до Стамбула. Заселення в готель; Вільний час;
Додатково можна відвідати (за бажанням):
istanbul
Вечеря в ресторані з видом на Босфор
додатково за бажанням вартість 25 євро
Відмінне місце для смачної вечері на протоці Босфор. Прекрасні краєвиди відкриваються із затишних ресторанів. Місце, звідки не тягне повертатися додому. Приємна турецька та європейська кухні дозволить Вам забути суєтне життя.
День 7 Найквітковіший день року!
8.00 Сніданок у готелі;
9.00 Виїзд у тюльпанну екскурсію року! (Вже у вартості туру)
4 екскурсії вже у вартості туру:
istanbul
Палац Топкапи
екскурсія, вхідні квитки вже у вартості туру
05.30 "Каппадокійський світанок з висоти пташиного польоту" - за бажанням політ на повітряній кулі (Вартість: 80 € заздалегідь); День 5 Заведіть будильник на 5, попросіть каву на ресепшені, подивіться, як прокидається Каппадокія! Палац Топкапи (Topkapı) – це величний палац, який протягом багатьох століть був головною спорудою імперії Османа. Знаходиться він неподалік площі Султанахмет, на мисі Сарайбурну в Стамбулі. Це була головна резиденція 25 султанів, що жили в різний час, тому палац дивує своєю розкішшю і монументальністю. Він також включений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і є важливою спорудою ісламської та турецької архітектури. Крім того, саме це місце оповите історією про кохання Сулеймана Чудового та наложниці Роксолани.
Прогулянка весняним Босфором на кораблику
вже у вартості туру
Одна з найбільш, на мою думку, цікавих розваг у Стамбулі — це прогулянка на кораблику Босфором. Під час таких прогулянок ви обов'язково пропливатимете під легендарним мостом, який сполучає Європу та Азію, а точніше, європейську та азіатську частини самого Стамбула.
istanbul
istanbul
Фортеця Румелі
огляд зовні
Румельська фортеця (Румеліхісар) (Богаз-Кесен (у перекладі з турецької — «перерізна протока, горло»), тур. Rumeli Hisarı) — фортеця розташована в європейській частині Стамбула на березі Босфору на північ від району Бебек. Поруч із фортецею розташований міст Султана Мехмеда Фатіха.
Дівоча вежа
огляд зовні
Друга знаменита вежа Стамбула (після Галатської), розмістилася вона за 200 метрів від берега кварталу Саладжак, що в азіатському районі Ускюдар. Точна дата побудови вежі нікому не відома. Екскурсії до легендарної вежі привертають увагу безлічі туристів. Деякі дані повідомляють, що згадки про Дівочу вежу дуже давні, ще з IV століття до н. е. З вежею пов'язано багато стародавніх легенд. Одна з них про безмежне трагічне кохання юнака Леандра до жриці Афродіти, Геро. Щодня юнак перепливав Дарданелли, орієнтуючись на смолоскип, який запалювала вежі Геро. Одного разу вогонь загасив вітер, і Леандр, не зумівши знайти дорогу до вежі, потонув, а Геро, дізнавшись про це, кинулась із Дівочої вежі.
istanbul
istanbul
Міст через Босфор
огляд зовні
Ортахісар – це невелике містечко за один кілометр на південь від траси Невшехір – Ургюп. Поряд із сільською площею височіє моноліт скелі, схожої на вежу, яка називається Сіврікайя. Вся скеля, наче бджолиний вулик, поцяткована ходами. Обвали, що відбувалися в скелі, подекуди оголили внутрішні скельні приміщення. Ортахісар (орта - середина, середня/ий) знаходиться по середині - між Центральною (Башхісар) і Крайньою (Учхісар) фортецями, тому так і названа. Містечко, характеризується цілою низкою мальовничих у своїй простоті будівель. Будинки переважно двоповерхові; на другий поверх піднімаються по зовнішніх сходах, які часто не мають парапету.
Тюльпанна екскурсія "Парк Емігран"
вхідний квиток вже у вартості туру
ми намагалися Один з найкрасивіших парків міста - парк Емірган на європейському березі Босфору, що знаходиться в однойменному районі північної частини міста. Віддалений від центру міста парк, тим не менш, заслуговує на особливу увагу. Той, хто займає площу в 300 тисяч квадратних метрів на прибережних пагорбах, отримав своє ім'я на честь перського принца Емірхана, якому османським султаном був подарований палац у цьому місці. Побудовані гарні павільйони доповнилися шикарними садами, в яких сьогодні щовесни під час святкування Фестивалю тюльпанів висаджується безліч цих кольорів. Також у наш час у деяких паркових павільйонах іноді проводяться концерти, в інших розмістилися ресторани та кафе.
День 8 це було WOW TURKEY!
Сніданок. Вільний час. Трансфер до Аеропорту. Виліт зі Стамбула Приліт у Київ, Львів, Харків, Одесу, Стамбул, Запоріжжя, Херсон
Де живемо?
Комфортабельні готелі 3*/4* В Анкарі та Каппадокії
розташовані в центрі міста, з wi-fi та смачними сніданками та шикарними вечерями
Відмінні готелі 3* у Стамбулі!
розташовані в центрі міста, з wi-fi та смачними сніданками
Вартість туру та ЯК ЗАМОВИТИ!?
Увага! Є можливість продовжити тур в Стамбулі на будь-яку кількість ночей.
Вартість продовження 20 євро за ніч. Докладніше уточнюйте у менеджерів!
євро
від 479
У вартості туру :
  • прямий авіапереліт ;
  • зустріч, трансфери аеропорт - готель - аеропорт;
  • переїзд на комфортабельному автобусі за маршрутом: Стамбул – Анкара – Каппадокія – Анкара – Стамбул;
  • 6 екскурсій Стамбулом;
  • Вхідний квиток до Палацу Топкапи;
  • відвідування Парку Емігран;
  • Відвідування Парку Гюльхане
  • Оглядова екскурсія Анкарою з ліцензованим гідом.
  • 8 екскурсій у Каппадокії.
  • екскурсія з Дегустацією у Винному домі Каппадокії;
  • відвідування озера Туз;
  • 4 ночі у комфортабельному готелі Стамбулу (Центр).
  • 1 ніч проживання у комфортабельному готелі 3* в Анкарі;
  • 2 ночі проживання у комфортабельному готелі 3* у Каппадокії;
  • сніданки у Стамбулі;
  • сніданки - вечері в Анкарі та Каппадокії (шведський стіл);
  • Ручна поклажа 7кг.
Додатково при бажанні:
  • факультативні екскурсії;
  • багаж;
  • медичне страхування;
  • вхідні квитки до музеїв;

Консультація з менеджером